Bank Asya’dan 'zarar' açıklaması

11.11.2014 - 11:49 | Son Güncelleme :

Banka Asya, üçüncü çeyrekteki zararının ardından açıklama yaptı.

https://i.bigpara.com/i/55big/bankasya.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bankasya_2.jpg"> 

Banka Asya, üçüncü çeyrekteki zararının ardından açıklama yaptı.

Katılım bankası Bank Asya'nın Genel Müdürü Ahmet Beyaz, aktif kalitesinin artırılması için sürdürülen çalışmalar doğrultusunda ayrılan kredi karşılıkları sonrasında ilk dokuz aydaki zarara karşılık, yüzde 18.32 sermaye yeterlilik oranı ile faaliyetlerini sağlıklı şekilde sürdürdüklerini açıkladı.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bank Asya, üçüncü çeyrekte bilançosundaki yüzde 40'ın üzerindeki daralmayla 301 milyon lira zarar açıkladı. Sonuçlara ilişkin banka tarafından gönderilen basın bülteninde, Global ölçekte finansal sektörün yeni bir düzlemde tekrar oluştuğu 2014 yılında, Bank Asya'nın finansal büyüklüğünde meydana gelen daralmaya bağlı olarak, kârlılığı azaldı denildi.

Bank Asya Genel Müdürü Beyaz, Güçlü bir özkaynak yapısı olan bankamız, sektör ortalamasının üzerinde sermaye yeterlilik rasyosuna sahip. Bank Asya'nın aktif toplamı 16.5 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye sağladığımız finansal destek 20.3 milyar TL seviyesine ulaştı dedi. Açıklamada, Bank Asya'nın tüm şube ve personeli ile faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürdüğü kaydedildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi