Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Projesi`nin Türkiye kısmı

25.01.2002 - 16:18 | Son Güncelleme :


Botaş, Azerbaycan petrollerini batılı pazarlara ulaştıracak Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattının Türkiye kesiminin yapımı için açılacak ihalelere katılacak firmaları belirledi.

Botaş`ın açıklamasında, projenin Türkiye kesiminin anahtar teslimi müteahhidi olarak, hat borusu, hat vanaları, pompalar ve tahrik üniteleri, ölçüm üniteleri ve fiber optik kabloları içeren teslim süresi uzun malzemeler ile ilgili ihalelere çağrılacak üretici firma listesinin sonuçlandırıldığı bildirildi.

Buna göre, aralarında 3 Türk firmasının da yer aldığı hat borusu için açılan ihalelere Brezilya, Almanya, Japonya, İtalya, İspanya, İngiltere sermayeli 13 kuruluş davet edilmesine karar verildi.

Ölçüm üniteleri için açılacak ihalelere, İngiltere, Norveç, ABD ve Almanya sermayeli 5 firma davet edilecek.

Aralarında 8 Türk firmasının da yer aldığı fiber optik kablo için, Hollanda, Almanya, İsveç, Belçika ve Fransa sermayeli olmak üzere 13 şirketin davet edilmesine karar verildi.

Hat vanaları için, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İtalya, Fransa, Hollanda, İngiltere, Japonya sermayeli 13 kuruluş davet edilecek. Pompalar ve tahkik üniteleri için de Finlandiya, İngiltere, ABD, Almanya, İtalya, Fransa sermayeli firmalar için de 10 firmanın davet edilmesine karar verildi.

Yılda yaklaşık 50 milyon ton (günde 1 milyon varil) kapasiteli BTC boru hattının 1,070 km`si Türkiye`den geçecek.

 

Hisse Başarıyla eklendi