Bakioğlu: İşçi Atacağız

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, açık açık, `İş güvenliği`ne önlem olarak işçi atacağız` diyor.

Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, İş Güvenliği Yasa Tasarısı öyle veya böyle çıkacak. Herkes bugünden önlemini almalı dedi. Bakioğlu, yasanın yürürlüğe girmesiyle mevcut işsizliğin ilk etapta yüzde 20 artacağını savunarak, Bu yasa çerçevesinden bugünden itibaren önlem almamız kaçınılmaz. Aksi halde ortaklarımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemiş oluruz diye konuştu.

Bakioğlu, İş Güvencesi Yasa Tasarısı yürürlüğe girmeden işten çıkarmaların başlayacağını dile getirerek, bu ve bundan sonraki süreçte de işsizliğin artmasına paralel piyasaların daralacağını ve sosyal sıkıntıların artacağını ifade etti.
Bakioğlu, hiçbir politikacının tasarıya karşı çıkmayacağını kaydetti. Tasarının siyasetçi ile işvereni karşı karşıya getirdiğini belirten Bakioğlu, tasarıyı popülist politikaların ürünü olarak değerlendirerek, Tasarı yasallaşmadan bugünden herkes önlemini almak zorunda. Bugüne kadar Avrupa`da bir kişinin yaptığı işi biz işverenler ülke şartlarını dikkate alarak, 2-3 kişiye yaptırıyorduk. İlk müdahaleye buralardan başlayacağız. Eleman çıkarmak her işveren için zordur. Ama bu gerekiyorsa, yapmaya mecburuz. Çünkü birçok şirket halka açık, sorumlulukları geniş. Ortakların sorumluluğunu da düşünmek zorundayız. Bunun günahını da politikacılar ödeyecek dedi. (RADİKAL)
 

Hisse Başarıyla eklendi