Bakan açıkladı Mavi Akım 1 Ağustos`ta devreye giriyor

30.07.2003 - 08:59 | Son Güncelleme :


Güler, 1 Ağustos`ta gaz alımına başlanacağını, bunun tahkimle bir ilgisi olmadığını söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Mavi Akım Projesi çerçevesinde gaz alımına protokolde öngörülen 1 Ağustos`ta, zamanında başlanacağını, bunun tahkimle bir alakası olmadığını söyledi. Formül konusunda ısrarlı olduklarını ve bugün Gazprom CEO`su Alexei Miller`la görüşmelere yeniden başlanacağını ifade eden Bakan Güler, Bazı gelişmeler olabilir`` dedi.

Güler, Enerji Günleri toplantısının girişinde gazetecilerin sorusu üzerine, Bizim hesabımıza göre hat 1 Ağustos`ta açılacak. Mukaveledeki şartlara göre, yani formüle göre 1 Ağustos`ta açılması için görüşeceğiz dedi.

Türkiye, Mavi Akım üzerinden aldığı doğalgaz alımını 12 Mart`ta durdurmuştu. Mavi Akım`ı inşa eden ve işleten Rus Gazprom şirketi ile Türkiye, formüldeki anlaşmazlık nedeniyle fiyatı ve miktarı düşürmek içni görüşmeler yürütüyordu.

LPG AYRILACAK
LPG sektörünü özel bir yerde tutup, petrol piyasasından ayırabileceklerini belirten Güler, ``Böyle teklifler geliyor. Talepler daha kuvvetli gelirse LPG sektörünü petrol piyasasından ayıracağız. Bunu yaparken de sizlere danışacağız`` dedi. Patlamalar olmayan, infilaklar olmayan, çağdaş bir LPG sektörü için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Güler, şunları söyledi

``Dönem değişti, bundan sonra büyük karlar beklemeyeceksiniz. Yani burada maksimizasyondan, belki optimizasyona geçmemiz gerekecek. Daha temiz, daha çağdaş, daha düzenli bir sektör olacak. Zaten yasalarda bunun için çıkartılıyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi