Bağ-Kur, özerk yapıya kavuşuyor

25.07.2003 - 08:37 | Son Güncelleme :

Yasaya göre, kurum Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olmaktan çıkarılarak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilgili kuruluşu haline getirildi


BAĞ-KUR`un yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.

Yasaya göre, kurum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na bağlı olmaktan çıkarılarak, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı`nın ilgili kuruluş haline getiriliyor. Kurum, idari ve mali bakımdan özerk olacak.

Kurum bünyesinde finansman ve aktüerya dairesi ile bilgi işlem dairesi kurulacak. BAĞ-KUR`da çalıştırılacak personelin atama usul ve esaslarını da düzenleyen tasarı, denetmen ve denetmen yardımcısı çalıştırılmasını da öngörüyor.

Kurumun yönetim kurulu altı üyeden oluşacak; asil üyeliklerinin boşalması halinde, en çok oy alandan başlayarak yedek üyeler göreve çağrılacak.

Yasa, BAĞ-KUR Genel Kurulu`nda tarım sigortalıları ile kurum çalışanlarından birer üye bulunmasını da düzenliyor. Bu arada, verilen bir önergeyle BAĞ-KUR sigortalısının 30 Haziran 2003 tarihine kadar olan prim ve gecikme zammı diğer borçların yeniden yapılandırılmasına olanak sağlandı.
 

Hisse Başarıyla eklendi