Babacan`dan Turkcell açıklaması!

23.05.2013 - 14:28 | Son Güncelleme :

Babacan dün ertelenen Turkcell genel kurulu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

https://i.bigpara.com/i/55big/ali-babacan1.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/alibabacan.gif">Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dün ertelenen Turkcell genel kurulu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bloomberg HT’de yayın koordinatörü Cüneyt Başaran’ın sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dün ertelenen Turkcell Genel Kurulu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Turkcell’in özel bir şirket olduğunu ama devletin halka açık şirket olması nedeniyle Turkcell’e müdahale etmek zorunda kaldığını belirtti.

Telekomünikasyon konusunda BTK tarafında düzenlenen bir sektör ve stratejik bir kuruluş olması nedeniyle devletin dikkatinde olduğunu kaydeden Babacan, uzun süreli yönetim boşluğunun kabul edilmez olduğunu belirtti.

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bir numaraları tercihin ortakların uyumlu çalışması olduğunu kaydden Babacan, ortaklar arasında anlaşmazlıklar nedeniyle yönsüz ve başı boş bir şirket haline gelmesine müsaade edemeyeceklerini kaydetti.

Birinci tercihin genel kurulun yapılması olduğunu belirten Babacan yönetim kurulu olmayan bir şirkete göz yumanının mümkün olmadığını belirtti. Bu yüzdende SpK’nın devreye girdiğini dile getiren Ali Babacan uzun süre yönetim boşluğunu kabul edilmeyeceğini SPK’nın yeniden devreye girebileceğini ve bir kaç adım daha atabileceğini dile getirdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi