Az Hasarla Atlatıldı.

16.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :



ARCELIK: Sirketin 5 isletmesinden biri olan Bolu Pisirici Cihazlar Isletmesi`nde de depre nedeniyle uretime bir hafta ara verdi. Arcelik`den borsa`ya gonderilen aciklamada, Bolu Pisirci Cihazlar Isletmesi`nde yapilan on kesife gore fabrika bina ve uretim tesislerinde kayda deger bir hasar olmadigi, ancak gerek makina ayarlarinin yapilmasi, gerekse depremden etkilenen personel ve ailelerinin ihtiyaclarinin karsilanabilmesi amaciyla uretime bir hafta ara verildigi bildirildi. Aciklamada, bu uretim kaybinin toplam satislari olumsuz etkilemeyecegi, pazar ihtiyacinin stok ve ek uretim ile karsilanabilecegi kaydedildi.
KELEBEK MOBILYA: Bolu`da bulunan fabrikanin bina ve makinalarinda kayda deger fiziksel bir hasara yolacmadi.
GIMA: Sirketin Bolu ve Duzce`de faaliyet gosteren magazalarinda hasar meydana geldi. Kapali durumdaki magazalarin, hasar tesbit calismalari souncuna gore acilisina karar verilecek. Bolu`daki magazanin Gima`nin dokuz aylik cirosuna katilan 553.8 milyar lira, sigorta bedeli 64 milyar lira, Duzce magazasinin ciroya katkisi ise 1 trilyon 20 milyar lira duzeyinde bulunuyor. Duzce magazasanin 235 miyar lira deger uzerinden sigortalari bulunuyor.
BOLU CIMENTO: Deprem bolgesinde faaliyet gosteren sirketlerden Bolu cimento`da herhangi hasar olmadigi ve uretime devam edildigini belirten sirket genel mudur yardimcisi Mustafa Aksoy, calisan iscilerden zarar gorenlerin oldugunu vurguladi.
UZEL MAKINA: Sirketin bolgede yapilmakta olan tesisleri depremden etkilenmedi. Yatirmilar, normal seyrinde devam ediyor. (FINANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi