Aygün: Örtülü ekonomi çıkmaz bir sokak

29.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, devletin çok önemli gider kalemlerinin muhasebe incri ve teknikleri kullanılarak az gösterildiğini ileri sürerek, örtülü ekonominin ‘‘çıkmaz sokak’’ olduğunu kaydetti.

Sinan Aygün, ‘‘Gizlenmiş rakamlar, bütçelenmemiş borçlar, dublör kullanılarak yapılan harcamalar çağ dışı kalmış bir örtülü ekonomi alışkanlığıdır. Şeffaflık sözde kalırsa, para da kapalı kapılar ardında el değiştirir’’ dedi.

Sinan Aygün, yaptığı açıklamada, 2000`li yıllara gelmiş bir ülkede, muhasebe teknikleri ile giderleri az gösterme eğiliminin, ancak geri kalmış ülkelerde görülebileceğini belirterek, çağdaş devletanlayışında böyle bir uygulamaya yer olmadığını bildirdi.

(Bütçe açık vermesin) diye bazı işlemlerin, kamu bankaları ile ileyaptırıldığını ve bütçe açıklarının görev zararı gibi gösterildiğini ileri süren Sinan Aygün, bu tür uygulamaların denetim etkinliğinin azalmasına yol açtığını ileri sürdü.

‘‘Görev zararları nedeniyle Hazine ile kamu bankaları arasında oluşan çarpık işler sona erdirilmelidir’’ diyen Aygün, gerçek borç stokunun da düzenli aralıklarla meclise bildirilmesini ve kamuoyuna açıklanmasını istedi.(HÜRRİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi