AYB`den 250 milyon Euro kredi

05.03.2004 - 09:14 | Son Güncelleme :

Bakan Babacan, Avrupa Yatırım Bankası`ndan sağlanan kredi ile KOBİ`ler için 250 milyon euroluk bir altyapı yatırım kaynağının sağlandığını bildirdi


Devlet Bakanı Ali Babacan, Avrupa Yatırım Bankası`ndan (AYB) sağlanan kredi ile KOBİ`ler için 250 milyon euroluk bir altyapı yatırım kaynağının sağlandığını bildirdi.

Hazine garantörlüğünde sağlanan KOBİ kredisinin imza töreninde konuşan Babacan, AYB ile 2004-2006 döneminde yürütülecek Finansman Programı çerçevesinde ilk kredi anlaşmasının bugün imzalandığını kaydetti.

Aracı bankalara sağlanan bu kredinin 4 yılı geri ödemesiz olmak üzere 12 yıl vadeli olduğunu ifade eden Babacan, kredinin euro veya dolar olarak çekilebileceğini, faiz oranı dolar cinsinden libor+0.4, euro cinsinden ise eurıbor+0.4 olacağını söyledi.

Babacan, Türkiye`nin Avrupa Yatırım Bankası nezdindeki konumunda olumlu değişiklikler yapıldığını da belirterek, 1 Mayıs 2004 tarihinden geçerli olmak üzere Türkiye`nin, Akdeniz Ülkeleri Grubu`ndan alınarak aralarında Bulgaristan ve Romanya`nın da bulunduğu Güneydoğu Komşular Grubu`na dahil edildiğini kaydetti.
 

Hisse Başarıyla eklendi