Axa Oyak yangın branşının lideri

27.10.2006 - 11:06 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Axa Oyak Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akyol, sektörde önemini artıran yangın sigortası branşında Axa Oyak`ın ağırlığının her geçen yıl arttığını bildirdi. Axa Oyak Sigorta`nın 2002 sonunda kaza sigortalarında yüzde 13.37`yle en büyük paya sahip sigorta şirketi konumunda iken, yangın sigortalarında sadece yüzde 9.04`lük bir pazar payına sahip olduğunu ve beşinci sırada yer aldığını hatırlatan Işıl Akyol, şunları söyledi:
Şirketimiz kaza branşındaki başarısını yangın branşına da taşımayı hedefleyerek, buna uygun stratejiler geliştirdi ve bunun sonucunda her yıl düzenli bir şekilde büyüdü. 2006`nın ilk yarı sonuçlarına göre sektörde en fazla yangın üretimi yapan şirket konumuna geldi ve pazar payını yüzde 60 artırarak yüzde 14.55`e yükseltti.
Akyol, şöyle devam etti:
Kaza branşını takiben sektörde en fazla üretim gerçekleştirilen yangın branşı, tüm sigorta şirketlerinin kıyasıya rekabet ettiği önemli bir branş. Bu branştaki ciddi rekabet göz önüne alındığında, Axa Oyak`ın kârlılıktan ödün vermeden uyguladığı büyüme politikasının başarısı daha da dikkat çekici hale geliyor.
Bunun rastlantısal bir başarı olmadığını ifade eden Işıl Akyol, başarının ardında güçlü stratejilere dayanan doğru iş politikalarının disiplinli bir şekilde hayata geçirilmesinin yattığının altını çizdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi