Avustralya Bitcoin'i tanıyor mu?

04.08.2015 - 15:16 | Son Güncelleme :

Avustralya Senatosu'nun Ekonomi Komisyonu, Bitcoin ve diğer sanal paraların da ticari hayatta kullanılan diğer para birimleri ile eşdeğer tutulması için yeni bir yasa tasarısı hazırladı

https://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin-2.jpg

Avusralya Hükümetin daha önce çıkardığı bir yönetmelikle Bitcoin, 'Soyut varlık' olarak tanımlanmış ve sanal paranın resmi ticari işlemlerde kullanılamayacağı ifade edip vergilendirilebileceğini söylemişti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Ekonomi Komisyonu Başkanı Sam Dastyari tarafından hazırlanacak olan raporun tamamlanmasıyla birlikte Senato'da tartışmaya açılması bekleniyor.

Bir ülkenin Bitcoin'i resmi bir para birimi olarak kabul etmesinin, son 5 yıldır yaygınlaşan sanal para biriminin itibarını artıracağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Sam Dastyari, Bitcoin'in para birimi olarak tanınmasının ülke ekonomisine önemli katkısı olacağını savunurken "Hiç kuşkusuz böyle bir adım Bitcoin'e olan güveni artıracak. Bilişim sektörü yatırımcıları için de yatırımlar daha kolay hale gelecek. Avustralya'da yatırım yapmak isteyen kişi ve kurumların da önü açılmış olacak" diyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi