Avrupa'dan iki kötü haber

13.05.2015 - 14:32 | Son Güncelleme :

Euro Bölgesi ilk çeyrekte yüzde 0,4'le beklentilerin altında büyürken, sanayi üretimi Mart'ta geriledi

https://i.bigpara.com/i/55big/avrupa_birligi_650_6.jpg

Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, Euro Bölgesi'nde gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) Ocak-Mart döneminde 2014'ün aynı dönemine göre de yüzde 1 ile yine beklentilerin altında büyüdü.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Reuters anketine göre analistler Euro Bölgesi'nde GSYH'nin çeyreklik bazda yüzde 0.5 büyümesini, yıllık bazda yüzde 1.1 büyümesini bekliyorlardı.

Euro Bölgesi'nde GSYH geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.3, bir önceki yıla kıyasla ise yüzde 0.9 büyümüştü.

Sanayi üretimi geriledi

Haberin Devamı

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi Mart'ta bir önceki aya göre değişim göstermeyeceği beklentilerine karşılık yüzde 0.3 geriledi. Daha önce yüzde 1.1 olarak açıklanan Şubat ayı sanayi üretimindeki artış yüzde 1'e revize edildi.

Fransa, Almanya ve İngiltere'yi solladı

Fransa'da Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla, zayıf euro ve düşük petrol fiyatlarının rüzgarıyla yüzde 0,6 oranında büyüyerek Avrupanın en büyük ekonomisi Almanya ve İngiltere'den daha iyi performans sergiledi. 

Avrupa ekonomisinin lokomotifi Almanya GSYH'si geçen yılın son çeyreğine oranla yüzde 0.7 daha düşük olarak yüzde 0.3 oranında büyüdü. İngiltere ise sadece yüzde 0.3 büyüme kaydetti. 

 

Hisse Başarıyla eklendi