'Avrupa yeni Yunan hükümetinden korkmasın'

04.02.2015 - 10:07 | Son Güncelleme :

Çipras, Avrupa’nın yeni Yunan hükümetinden korkmaması gerektiğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/alexis_sipras_syriza_yunanistan.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/alexis_sipras_syriza_yunanistan.jpg">

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa’nın yeni Yunan hükümetinden korkmaması gerektiğini söyledi.

Yunanistan’ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupalı ülkelerle ilişkilerini güçlendirme çabasında resmi temaslarını sürdürüyor. Roma’da İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Çipras, “Avrupalı vatandaşlar ve Avrupalı kreditörler yeni Yunan hükümetinden korkmamalı. Onlar, bu ölü politikanın devam etmesinden endişe etmeli” dedi.

Çipras, ölü politika olarak Avrupa Merkez Bankası, IMF ve AB’nin Yunanistan’a uyguladığı politikaya işaret etti. Yunanistan Başbakanı, Troyka olarak bilinen bu üçlü grubun Yunanistan’ı kurtarmak için uyguladıkları politikaların başarılı olmadığını da söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ALTERNATİF ARIYORUZ

Çipras, Yunanistan’ın Avrupa’da bir bölünme yaratmak istemediğini sadece yeni bir borç anlaşması imzalamak istediklerini, alternatiflere de açık olduklarını belirtti.

VERGİ MÜKELLEFLERİ İSTEMİYORUZ

Yunan Başbakan, yeni planda Avrupalı vergi mükelleflerinin Yunanistan’ın borçlarını ödeyecek plana dahil olmasını istemediğini söyledi. Çipras, bu durumun devam etmesinin daha büyük tehlikelere neden olabileceğine de işaret etti.

 

Hisse Başarıyla eklendi