Avrupa`ya doğalgaz Türkiye`den gidecek

27.07.2007 - 11:45 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Türkiye, Hazar`daki doğalgaz kaynaklarının Avrupa`ya taşınmasında dönüm noktası niteliğindeki bir enerji anlaşmasına dün Roma`da imza attı.
Türkiye-Yunanistan-İtalya doğalgaz boru hattı projesine ilişkin hükümetlerarası anlaşma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Pien Luigi Bersani ve Yunanistan Kalkınma Bakanı Dimitris Sioufas tarafından İtalya`nın başkenti Roma`da imzalandı. Anlaşmayla, Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı`nın Adriyatik Geçişi ile İtalya`ya kadar uzatılması sağlanacak.
Bakan Güler, Hazar Denizi bölgesindeki doğalgazı Avrupa`ya taşıyacak projenin, Türkiye açısından önemli avantajlar içerdiğini açıkladı. Güler, Proje, Türkiye topraklarından geçecek doğalgazın yüzde 15`ini daha ucuza almamızı da sağlayacak dedi.

Gazın yüzde 15`i ucuz gelecek

Güler, konuyla ilgili şunları söyledi: Bu projeyle, hem AB ile ortak gaz projelerine girmiş hem de yeni bir model gerçekleştirmiş oluyoruz. Boru hattıyla transit geçiş ücretinin yanı sıra topraklarımızdan geçen doğalgazın yüzde 15`ini daha ucuza alma imkânımız da olacak
2012`de tümüyle tamamlanacak projenin Avrupa Birliği açısından da önemli olduğunu belirten Hilmi Güler, Avrupa`nın enerji çeşitliliğini Türkiye üzerinden gerçekleştirmek istediğini sözlerine ekledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi