Avrupa mevduata negatif faizi görüşüyor

07.06.2013 - 08:09 | Son Güncelleme :

Draghi, yaptığı açıklamada teminat politikaları ve mevduatta negatif faizi de görüştüklerini açıkladı

https://i.bigpara.com/i/55big/draghi.jpg

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, politika faizinin yüzde 0.5’te tutulma kararının ardından yaptığı açıklamada teminat politikaları ve mevduatta negatif faizi de görüştüklerini açıkladı.

 

Euro ECB’nin bu seçeneği değerlendirmesi ancak bu yönde bir karar almaması sonrası dolar karşısında bir ayın en yüksek seviyesini gördü. Draghi’nin açıklamalarında şu görüşler yer aldı:

 

Haberin Devamı

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

 

Adım atmak için hazır

 

“ECB ihtiyaç duyulduğu sürece genişlemeci para politikası duruşunu koruyacak. ECB daha önce yüzde 0.9 ile yüzde 0.1 arasında olan 2013 gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) daralma tahminini yüzde 0.6 olarak revize etti. ECB daha önce sıfır ile yüzde 2 arasında olan 2014 GSYH büyüme tahminini yüzde 1.1 olarak revize etti.

 

ECB daha önce yüzde 1.2 ile yüzde 2 arasında olan 2013 enflasyon tahminini yüzde 1.4 olarak revize etti. ECB daha önce yüzde 0.6 ile yüzde 2 arasında olan 2014 enflasyon tahminini yüzde 1.3 olarak revize etti. Standart dışı politikalar, uzun vadeli likidite imkanı üzerinde görüştük. Ayrıca teminat politikaları ve mevduatta negatif faizi de görüştük.

 

Avrupa Yatırım Bankası bir şey yapacak olursa, teminat olarak değerlendirmeyi düşünürüz. Adım atmak için hazır durumda bekliyoruz.”

 

Hisse Başarıyla eklendi