Avrupa Merkez Bankası tahvil alımına başladı

20.10.2014 - 14:48 | Son Güncelleme :

Varlık alım programı başladı

https://i.bigpara.com/i/55big/avrupa_merkez_bankasi_650_9.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/avrupa_merkez_bankasi_650_9.jpg">

Avrupa Merkez Bankası, bugün Fransız tahvilleri alarak varlık alım programını başlattı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB), konu hakkında bilgi sahibi üç kaynağa göre, bugün Fransız teminatlı tahvillerini satın alarak, varlık alım programını başlattı.

Merkez bankası, konunun gizli olmasından dolayı ismini vermeyen kaynaklara göre, kısa vadeli kağıtları satın aldı. Kaynaklardan ikisi, menkul kıymetlerin Societe Generale SA ve BNP Paribas SA'dan elde edildiğini belirtti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

AMB politika yapıcıları, Avrupa'nın 3.3 trilyon dolar büyüklüğündeki teminatlı tahvil piyasasını, bölge ekonomsimi güçlendirme çabalarının bir parçası olarak kullanmak istiyor. 250 yıllık tahvil piyasası, Avrupa'nın mortgage sektörünün fonlanmasına yardımcı oluyor ve menkul kıymetler, arz eden tarafından garanti sağlanması ve bir varlık havuzu tarafından desteklenmesi nedeniyle tarihi olarak cazip konumda.

Londra'da Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA Avrupa kredi araştırma müdürü Agustin Martin, Bugünden itibaren, AMB'nin tahvillere talep konusunda ne kadar agresif olduğunu görmeye başlayacağız, dedi.

Satınalmalar konusunda yorumlar için Frankfurt'taki AMB yetkililerine henüz ulaşılamadı. SocGen ve BNP'nin yetkilileri de yorum yapmadı.

 

Hisse Başarıyla eklendi