Avrupa Komisyonu`ndan Yazılımlara Patent

21.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




Avrupa Komisyonu yazılım programları patenteleri alanında uyumlu yasaların yokluğunda, bu alanda yatırım ve icatçılığın zarar gördüğünü belirterek, ulusal yasaların uyumlu bir hale getirilmesi adına girişimler başlattığını ilan etti.

Komisyon internet üzerinden bir danışma süreci başlatıldığını belirtti. Danışma süreci bilgisayarlar tarafından uygulanabilen icatların patentinin alınmasına ilişkin kriterlerin saptanmasında yardımcı rol oynayacak. AB çapında uyumlu bir yasa tasarısının olmaması nedeniyle, yazılım programları alanında endüstriyel büyüme ve rekabet engellerle karşılaşabiliyor. Komisyon Avrupa endüstrisinin söz konusu alanda rekabet eden büyük ortaklarına karşı pozisyonunu güçlendirmesi için uyumlu bir yasa tasarısının şart olduğunu söyledi.

EU yöneticileri mevcut yasal düzenin net olmadığını belirtiyor. Bilgisayar yazılım programlarının kendileri patent alma sürecinden dışlanırken, bilgisayar programları kullanmak suretiyle gerçekleştirilen teknnik icatlara ulusal patent bürolarından ve Avrupa Patent Ofisi`nden patent verilebiliyor.(FİNANSAL FORUM-THE WALL STREET JOURNAL)
 

Hisse Başarıyla eklendi