Avrupa`da tehlike sinyalleri!

15.11.2013 - 16:57 | Son Güncelleme :

Avrupa Birliği fiyatların düşük kalacağı uzun bir periyoda girme tehdidiyle yüzleşiyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/avrupa.jpg

Avrupa Birliği fiyatların düşük kalacağı uzun bir periyoda girme tehdidiyle yüzleşiyor.

Avrupa Birliği`nin enflasyon oranı Ekim ayında son 4 yılın en düşük seviyesine gerilerken, birliğin fiyatların düştüğü uzun süreli ve zararlı bir periyoda girebileceği sinyallerini verdi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Wall Street Journal`da yer alan habere göre Avrupa Birliği resmi istatistik kurumundan yapılan açıklamaya göre Ekim ayı itibariyle geçen 12 ay boyunca fiyatlar yüzde 0.9 yükselirken, Eylül ayının rakamı olan yüzde 1.3`ün altında kaldı ve Ekim 2009`dan bu yana en zayıf seviyeye geriledi.

Eurostat aynı zamanda euroyu kullanan 17 ülkedeki enflasyon oranı Ekim ayında yüzde 0.7 olarak gerçekleşti ve Kasım 2009`dan bu yana en düşük enflasyon olarak kayda geçti. Eurostat`ın 31 Ekim`de açıklanan bu öncü tahmini Avrupa Merkez Bankası`nın gösterge faiz oranını rekor düşük seviye olan yüzde 0.25`e indirmesine yol açtı.

Geçtiğimiz ay enflasyonda yaşanan bu düşüş zayıf petrol fiyatlarından kaynaklanan akaryakıt fiyatları gerilemesini yansıtıyor. Eurostat`ın açıklamasına göre enerji fiyatları Euro Bölgesi`nde Eylül ayından bu yana yüzde 1.2, ve Ekim 2012`den bu yana yüzde 1.7 düştü.

 

Hisse Başarıyla eklendi