Avrupa Birliği'nden riskleri azaltacak önlemlere onay

14.05.2019 - 15:55 | Son Güncelleme :

Avrupa Birliği'nde bankalar birliğinin güçlendirilmesi ve finansal sistemdeki risklerin azaltılmasını öngören yeni bir çerçeve düzenleme onaylandı.

https://i.bigpara.com/i/55big/avrupa_birligi_650.jpg

Avrupa Birliği (AB) Konseyi bugün bankacılık sektöründeki risklerin azaltılması ve bankaların olası şoklara karşı ayakta kalabilmesi için sistemlerinin güçlendirilmesini öngören yeni bir düzenlemeyi onayladı. Söz konusu düzenleme, sermaye yeterlilik kurallarını değişikliklerle, bankaların sermaye ve likiditelerinin güçlendirilmesini ve böylece bankaların güçlük çektiği dönemde çözüm ve iyileşme sağlanması için bünyelerini sağlamlaştırmaya dayalı düzeltmeleri kapsıyor.

##$HABER_1454986$##

Haberin Devamı

DHA’nın haberine göre; Konsey Başkanı ve Romanya Maliye Bakanı Eugen Teodorovici söz konusu gelişmeyle ilgili şu yorumu yaptı:

Bugün, Avrupa'nın finansal gündemi için önemli bir yasa onayladık. Bu yasa, Ekonomik ve Parasal Birliğin derinleştirilmesi için atılan bir adımdır. Bütün bankalar için zorunlu kaldıraç oranı ve toplam kayıp-emme kapasitesi gibi önemli önlemlerle bankalar daha iyi sermayelendirilecek ve piyasada oluşan dalgalanmalara karşı ayakta durabilmek için daha güçlü olacaklar.

 

Hisse Başarıyla eklendi