Avrupa Bankacılık Otoritesi'nden bitcoin uyarısı

07.07.2014 - 15:50 | Son Güncelleme :

Bitcoin gibi sanal para birimlerinden uzak durmalı...

https://i.bigpara.com/i/55big/

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin_650_5.jpg">

Avrupa Bankacılık Otoritesi'ne göre (EBA) AB bankaları, suistimalleri önleyen düzenlemeler getirilmeden Bitcoin gibi sanal para birimlerinden uzak durmalı.

Avrupa Bankacılık Otoritesi EBA, bugün yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'ni işlem platformları için koruyucu tedbirler getirmeye ve  sanal para birimlerini denetleyecek birimler oluşturmaya çağırdı. Bu birimler, bireylerin çevrimiçi para birimlerinin bütünlüğünü ve temel unsurlarını kötüye kullanmamasını temin edecek. Gerekli düzenlemeler kabul edilmeden bankaların sanal para birimleriyle işlem yapmamaları gerekiyor.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Dünya çapında birçok denetçi ve savcı, internet para birimlerini incelemeye aldı. Bir zamanlar dünyanın en büyük Bitcoin işlemi yapan şirketi olan Mt. Gox, bu yılın başında Japonya'da 850.000 Bitcoin kaybettiğini belirterek iflas başvurusunda bulundu. Çin Merkez Bankası ise geçen yıl finans şirketlerinin sanal para birimi ticareti yapmalarını yasaklamıştı.

EBA ise çevrimiçi para birimlerinin suça ve para aklamaya karşı korumasız olduğunu gösteren 70'ten fazla risk belirledi.

Denetçinin sanal paraya ilişkin açıklamasında '' EBA, bu değerlendirmeye dayanarak risklerin giderilmesi için denetçide ek bir birimin kurulmasının gerekli olduğu kanısına varmıştır. '' dendi.

Bitcoin sistemi ilk defa 2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından icat edilmişti. O zamandan beri jelibondan lüks konuta değin birçok ürün bitcoin kullanılarak satılıyor. Son zamanlarda şirketler, bitcoin'in kullanılması için kolaylık sağlamaya başladı.

 

Hisse Başarıyla eklendi