Atina ile Erivan`dan Ekonomik Yakınlaşma

23.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Yunanistan`da bulunan Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan dün Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis ile görüştü. Görüşmede karşılıklı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi gündeme gelirken Erivan ile Atina kardeş şehir ilan edildi.


Yunanistan`a resmi bir ziyarette bulunan Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan ile Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis dün bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Simitis, Ermenistan ile ekonomik ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirtti. Ermenistan ile Yunanistan arasında, aralarındaki coğrafi uzaklığa rağmen iyi ilişkiler olduğunu kaydeden Simitis, Atina`nın Erivan ile ekonomik ilişkilerini özellikle yatırımlar alanında daha da geliştirmek istediğini belirtti. Koçaryan ise Simitis ile görüşmelerinde, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yolunda atılacak adımları ele aldıklarını kaydetti. Görüşmeler sırasında Yukarı Karabağ sorununa da değinen Kostas Simitis, bölgedeki tüm sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde barışçı yoldan çözümlenmesi gerektiğini söyledi. Bu arada, Koçaryan`ın dün sabah Atina Belediye Başkanı Dimitri Avramopulos`u ziyareti sırasında, Atina ile Erivan kardeş kent ilan edildi. Avramopulos, Koçaryan`a, Atina`yı simgeleyen bir madalyon hediye etti.
Koçaryan`ın bugün Selanik kentine yapacağı kısa bir ziyaretin ardından Yunanistan`dan ayrılacağı bildirildi. (FİNANSAL FORUM)

 

Hisse Başarıyla eklendi