Aslıtürk`ün yargılandığı duruşmaya devam edildi

06.11.2001 - 16:09 | Son Güncelleme :


- Eski Şişli Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk`ün Londra`da devam eden iade davasında Türkiye adına iade talebini savunan Kraliyet Başsavcılığı temsilcisi, Aslıtürk`ün politik mülahazalarla yargı karşısına çıkartılmak istendiği yolundaki iddialarını reddetti.

Davaya, bu sabah önce Gülay Aslıtürk`ün geçtiğimiz Temmuz ayında verdiği mahkeme ifadelerinin yeniden gözden geçirilmesiyle başlandı. Tercüman aracılığıyla verilen ifadelerde söylenmek istenenin doğru biçimde kayda geçirildiğinden emin olmak isteyen Yargıç, Aslıtürk`ün bu metinlerde itiraz ettiği bölümleri tümüyle sildirdi ya da istenen düzeltmeleri gerçekleştirdi.

Duruşmada, Türkiye adına iade talebini savunan Kraliyet Başsavcılığı temsilcisi James Lewis söz aldı.

Lewis, Aslıtürk`ün beni politik kimliğim nedeniyle dava konusu yapıyorlar. Hakkımdaki suçlamaların ardında politik mülahazalar bulunuyor şeklindeki iddialarının doğru olmadığını belirtirken, bu yönde yapılan savunmaların davayla bir ilgisi yok. Bunlar İngiliz hukuk sistemi içinde iade davalarında daha önce de belli ülkelere karşı yapılmış suçlamalar, ancak bunlar dikkate alınmamış dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi