Asıl kar cumartesi günü geliyor!

14.02.2008 - 13:10 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/349kar4.jpg
Türkiye bu hafta sonunu yoğun kar altında karşılamaya  <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349kar1.jpg" align="right" vspace="5">hazırlanırken, barajlarındaki su seviyesi giderek düşen İstanbul dün nihayet beklediği kar yağışına kavuştu.

MİLLİYET

Sabah saatlerinde başlayan kar, aralıklarla sürdü. İstanbul hafta sonunu genellikle karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde ise karla geçirecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Müdürlüğü`nün internet sitesinde verilen tahminlere göre yarın Akdeniz hariç tüm Türkiye`de hava kapalı veya yağışlı. Cumartesi günüyse Akdeniz sahil kesimi ve Güney Ege yağmurlu, diğer tüm bölgeler kar yağışlı olacak.

Hava daha da soğuyacak
     
Hafta sonundaki havayla ilgili detaylı tahminlerin bugün açıklanacağını söyleyen Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Hava Tahmin ve Analiz Müdürü Murat Şahin şu bilgileri verdi:
     
Yağışlar daha çok Marmara Bölgesi`nin doğusunda, Karadeniz Bölgesi`nde ve Doğu Anadolu Bölgesi`nin doğu kesimlerinde görülüyor. Karadeniz kıyılarında daha çok yağmur, Doğu Anadolu`nun doğusunda, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Hakkâri ve Van çevrelerinde kar yağışları etkili olacak. Önümüzdeki günlerde giderek düşecek sıcaklıklar sonucu, hafta sonu da yurt genelinde soğuk hava ve kar yağışı bekleniyor.
     
İstanbul`da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerdeyse kar görülecek. Ancak önceki dönemlerde gördüğümüz sert, 30 santime ulaşan yağışlar gibi değil, rüzgârla birlikte gelen daha hafif bir yağış şeklinde gerçekleşecek. Doğu Anadolu Bölgesi`nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 109 köyle ulaşım sağlanamıyor. Van`a dün yapılması gereken uçak seferleri iptal edildi.

Kar kalınlıkları Kars`ta 43, Ağrı`da 39, Bayburt`ta 38, Ardahan`da 36, Erzincan`da 24, Erzurum`da 19 ve Iğdır`da 1 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Iğdır`da 43, Bingöl`de 32, Tunceli`de 19, Erzurum`da 12 ve Erzincan`da 3 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bölgede önceki gece en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 20 derece ile Ardahan`da yaşandı.
 

Hisse Başarıyla eklendi