Armutlu Tatil Köyü İhlas Holding`in Dev Projesidir

29.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Bugüne kadar birçok alanda ilklere imza atan İhlas Holding, Adapazarı Kuzuluk`tan sonra Armutlu`da da yeni bir dünya kuruyor.

Dünya ve Türkiye`de başgösteren krizin İhlas Holding`in yatırım atağını kamçıladığını belirten İhlas Emlak Pazarlama Genel Müdürü Davut Tekin, Armutlu Tatil Köyü, İhlas Holding`in bu alandaki dev projesidir` dedi.

Kentlerin yoğun stresinde bunalan insanlara alternatif tatil kompleksi olarak projelendirilen Armutlu Tatil Köyü`nün, Armutlu`ya 4 km mesafede, Marmara Denizi`nin ganeyinde yer aldığını, cephe yüzünün denize baktığını, papatya, gül, sümbül, bülbül ve börtü böceklerinin arasında bulunduğunu vurgulayan Tekin, tesisin bin 300 metre sahil uzunluğuna sahip olduğunu ve 200 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulduğunu söyledi.

Tesisin yüzde 11`inin binalar ve tesislerden oluştuğunu, yüzde 89`unun ise yeşil alan olduğunu dile getiren Tekin, tatil köyünün 10 blok, dev alışveriş merkezi, yarı olipki ve ailelere özel havuz teisleri, 300 m`lik plaj alanı, spor sahaları ve yürüyüş parkuru ile projelendirildiğini belirtti.

Kompleks, bin 348 daireden oluşuyor

Bin 348 daireden (29 bin 656 devremülk) oluşan Armutlu Tatil Köyü Projesi`nin; İhlas Holding`in 21. yüzyılın başlarında vatanına ve milletine verebileceği bu alandaki dev projesi olduğunu söyleyen Genel Müdür Davut Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dairelerimiz 98 metrekare olup, 2 oda 1 salon, bonya, mutfak, balkon ve antreden oluşmaktadır. Bütün dairelerimiz asansörlüdür. Tamamı dayalı döşeli ve çift taraflıdır. Hem denizi, hem ormanı görebilmektedir. Her dairenin özel küvetinde 24 saat sağlıklı kaplıca suyu akmaktadır. Her dairede TV, fırın, buzdolabı, telefon ve mutfak gereçleri bulunmaktadır.

7`den 77`ye eğlence

Armutlu Tatil Köyü`nün 1300 metrelik sahil şeridinde 300 metrelik plaj ve deniz otobüsü iskelesinin yanı sıra yürüyüş alanları da yer almaktadır. Site içinde hipermarket, restorantlar, oyun alanları, kreş, cep sineması gibi aktivitelerin yer alacağı 13 bin 500 metrekarelik 3 katlı bir alışveriş merkezinin yanı sıra 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu, su kaydırakları, sauna, fitness center, go-kart, bovling, futbol, voleybol ve tenis sahaları gibi pek çok sosyal aktiviteler yer almaktadır. Denizle doğanın iç içe bulunduğu sitemize, İstanbul Yenikapı`dan deniz otobüsü ile 70 dakikada ulaşılabilmektedir.

Sağlam zemin ileri teknik

İhlas Holding, her inşaat öncesinde olduğu gibi, burada da zemin etüdü ile işe başladı. Arazinin kalın katanlar halinde kayalık olduğunu sondaj çalışmaları ve sismik araşıtrması ile tespit ettik. Bu sağlam zeminde, ileri teknoloji ülkleerinde kullanılan depreme dayanıklı radye temel ve tünel kalıp sistemiyle 1999`un Haziran ayında inşaat başladık. Bir yıl içinde bütün blokların temelleri atıldı. Kanalizasyon ve altyapı çalışmaları bitirildi. Elektrik, su, telefon ve kaplıca su borularının geçeceği bloklar, arasındaki tüneller yapıldı. Yarı olipki havuzlar, 4 bin tonluk su deposu ve bin 350 metrekarelik dev alışveriş merkezinin kaba inşaatı bitirildi. Biten bloklarda ince işlere başlandı. Bu yaz sonunda diğer blokların da kaba inşaatları tamamlanacak. 2001`in Kasım ayı itibariyle çevre düzenlemesi de tamamlanarak, daireler sahiplerine teslim edilecek. (DÜNYA-EK)
 

Hisse Başarıyla eklendi