Arjantin`e 35 Milyar Dolarlık Mali Yardım

19.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


IMF`nin Türkiye ile birlikte ekonomik istikrar programı yürüttüğü bir başka ülke olan Arjantin`e yapılacak yardım rakamı belli oldu. Arjantin Ekonomi Bakanı Jose Luis Machinea, IMF liderliğinde Arjantin`e yapılması planlanan mali yardım paketinin toplam 35 milyar dolardan fazla olacağını söyledi. Piyasalar tarafından şimdiye kadar 20-30 milyar dolar arasında tahmin edilen kurtarma paketinin ayrıntılarının, hükümet tarafından açıklanması bekleniyor.


Ancak Arjantin`in, yaklaşık 21.5 milyar dolarlık 2001 iç borç yükümlülüklerini karşılamak için kesin ihtiyacı olan yardım paketini, IMF`nin ancak Ocak başında onaylayacağı tahmin ediliyor. Yerel bir radyoya açıklama yapan Machinea,
Rakam yaklaşık bir ay önce konuşmaya başladığımızdan önemli ölçüde fazla. Bu paranın 35 milyar doların üzerine çıkmasını bekliyoruz dedi. Hafta sonunda yerel bir gazetenin toplam 37 milyar dolardan fazla olacağını bildirdiği pakette Dünya Bankası ve Inter-American Development Bank`ın katkıları ile İspanya hükümetinin 1 milyar dolarlık kredi limiti de bulunuyor. (SABAH)
 

Hisse Başarıyla eklendi