Aria yoluna devam ediyor

01.11.2001 - 11:00 | Son Güncelleme :

İş Bankası ve İş-Tim Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, birinci yaşını dolduran GSM operatörü Aria`nın yoluna devam edeceğini söyledi


İş-Tim Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye´de 71 merkezde 2 bin istasyonla hizmet verildiğini belirterek, ´´Bütün acabalara rağmen Aria yoluna devam ediyor´´ dedi.

Türkiye İş Bankası ve Telecom İtalia Mobile (TİM) ortaklığıyla kurulan Türkiye´nin ilk GSM 1800 operatörü Aria´nın lisans sözleşmesinin birinci yılı nedeniyle Özince ve İş Tim Genel Müdürü Giuseppe Farina, İş Kuleleri´nde bir basın toplantısı düzenlediler.

Toplantının açılışında konuşan Özince, 27 Ekim 2000 tarihinde imzalanan lisans sözleşmesi nedeniyle geçen 1 yıllık süre içerisinde Türkiye´de çok ilginç gelişmelerin meydana geldiğini dile getirdi. Aria´nın yöneticilerinin bu gelişmeleri nasıl gördükleri ve bundan sonrasına nasıl baktıkları konularında kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini ifade eden Özince, ´´Bu bilgilendirme çok önemli, çünkü, Türk halkının önümüzdeki dönemlerde telekomünikasyon, bilgi teknolojisi, iletişim en çok ihtiyaç duyduğu alan olacak´´ dedi.

İş-Tim yoluna devam ediyor
Türk devletine olan inancını defalarca kanıtlamış olan İş-Tim´in bundan sonrası için de aynı şekilde yoluna devam ederken Türkiye´ye en ileri, hakettiğini verme konusundaki düşünceleri ve beklentileri konuşmak istediklerini anlatan Özince, şunları söyledi:

´´1 yıllık süreçte şunları hatırlamakta yarar vardır. 27 Ekim´de lisans sözleşmesi imzalandığında bazıları hayret etmişti. (Acaba lisans sözleşmesi imzalanacak mı?) Lisans sözleşmesi imzalandı. (Acaba ödemeler zamanında yapılacak mı?) Önce birinci taksit sonra ikinci taksit ödendi. Türkiye´nin en büyük sermaye şirketi kuruldu. (Acaba KDV ödenecek mi?) Ödendi. (Acaba sabit ücret kalkacak mı?) Sabit ücret kalktı. Rekabette çok önemli gelişmeler oldu ve bu acabalardan sonra İş-Tim´in geldiği yer Türkiye´nin 71 merkezinde 2 bin istasyondur ve bütün bu acabalara rağmen Aria yoluna devam ediyor.´´
 

Hisse Başarıyla eklendi