Aria doğum gününü kutluyor

21.03.2002 - 15:20 | Son Güncelleme :

Aria`nın 1. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan İş-Tim GM Farina, Aria`nın ellerindeki hedeflere ulaştığını bildirdi


İş-Tim Genel Müdürü Giuseppe Farina, Aria`nın ellerindeki, listedeki hedeflerinin hepsine ulaştığını bildirdi.

Aria`nın 1. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Farina, şirkete yapılan yatırım ve devlete ödenen paraların, devletin mali ihtiyacı ve uluslararası finans ihtiyacını azalttığını dile getirerek, Bu yatırım IMF`nin vereceği her kredi diliminin 3 katını oluşturmaktadır dedi.

Yatırımla istihdamın artamasını da sağladıklarını, kriz ortamında bine yakın kişiyi işe aldıklarını anlatan Farina, Cep telefonu piyasasında biz yokken, abonenin fazla seçim özgürlüğü yoktu.

Biz yokken, aylık sabit ücret ödemeden faturalı hizmet seçmek yoktu. Başkadeyişle piyasada rekabet yoktu. Rekabet bizimle başladı diye konuştu.

Farina, kendilerinin hızla sürdürdükleri yatırımlara, düzenleyici kuruluşların aynı hızla yanıt veremediklerini belirterek, bunun nedenleri arasında kurumlar arasındaki görev ayrımının net yapılmamasıile diğer operatörlerin şiddetli direnişlerinin yer aldığını bildirdi.

Giuseppe Farina, ulusal dolaşımın dışında çözülmesi gereken sorunlar arasında teknik, bürokratik engeller ve abonelerin kolaylıklaoperatör değiştirmesinin sağlanmasının da yer aldığını vurguladı. Mevcut tek şebeke işleticisinin belirlediği tarifelerin Telekomünikasyon Kurumu`nun denetimine alınması gerektiğini de bildiren Farina, Krizin en akut dönemini geride bırakmış oluyoruz.

Piyasanın gelişimine yönelik vergi önlemlerinin belirlenmesi şarttır. Cep aboneleri ve operatörlerin üstündeki vergi yükü hafifletilmeli. Buvergi gelirlerinin azalması anlamına gelmez diye konuştu.

Farina, 2005 dönemine ilişkin projeksiyonlarının sorulması üzerine, Krizi aşabilirsek Avrupa penatrasyonuna ulaşabileceğimizi umuyorum dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi