Aracılar Anadolu’yu yeniden keşfediyor

26.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


Kriz nedeniyle İstanbul denizinde eski bereketi bulamayan borsacılar rotalarını Anadolu’ya çevirdiler. Anadolu’yu il il dolaşmaya başlayan aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketlerinin yöneticileri, buralarda sermaye piyasalarının nimetlerini anlatıyorlar.

Kriz iknayı zorlaştırdı
Kent Portföy Yönetimi Araştırma Müdürü Özgecan Fırıldak, yatırım fonlarının Anadolu’da daha etkin pazarlanmasını sağlamak amacıyla Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Sivas, Kayseri, Erzurum, Trabzon, Karadeniz Ereğlisi, Van, Adana, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, İskenderun, Konya, Eskişehir ve Denizli’ye ziyaret düzenlediklerini söyledi. Buralardaki Kentbank şubelerinde çalışan personeli yatırım fonları konusunda bilgilendirdiklerini anlatan Fırıldak, Görevliler de, yatırımcı da bilgi sahibi olmadıkları konuda isteksiz oluyorlar. Biz personelimizin yatırım fonlarıyla ilgili donanımını artırarak Anadolu’da fon satışımızı artırmak istiyoruz dedi.

Anadolu yatırımcısının sermaye piyasalarına karşı önyargılı olmadığını belirten Fırıldak, ancak krizin etkisiyle ikna etmenin zorlaştığını kaydetti. Yatırımcının en büyük kıstasının güven olduğunu dile getiren Fırıldak, Yatırım fonlarının SPK’nın sıkı denetimine tabi olduğunu anladıklarında yaklaşımları olumlu şekilde değişiyor diye konuştu.

Global de tura çıktı
Global Menkul Değerler de Türkiye’nin muhtelif illerindeki sanayi ve ticaret odalarında konferans turuna başladı. Global Menkul Yönetim Kurulu Üyeleri ve Direktörleri tarafından verilecek seri konferanslar başta Gaziantep, Eskişehir, Konya, Körfez, Adana ve Kocaeli sanayi odaları olmak üzere temmuzda da sürecek.

Toplantılar, bankacılıktaki son değişiklikler neticesinde sermaye piyasaları ve yatırım bankacılığı ürünleri yoluyla şirketlere fon sağlama imkânlarının değerlendirilmesini amaçlıyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi