AOL-Time Warner Birleşme Oylaması Ertelendi

30.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 30 Kasım`da yapacağı, America Online (AOL)-Time Warner birleşmesinin oylamasını ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu. Ertelemenin sebebinin, tarafların rakip internet servis sağlayıcısı (ISS) EarthLink ile yaptıkları anlaşmayı daha iyi incelemek olduğu belirtildi. FTC`den bir yetkili, ertelemenin 2 haftadan fazla olamayacağını söyledi.


Bu gecikmenin, medya ve internet devlerinin birleşmesinin onaylanmasını daha da zorlaştıracağı tahmin ediliyor. Birleşmenin incelenmesini üstlenen komisyon, kararını tarafları kablolu yayınlarını rakip firmalara açmaya zorlamak için erteliyor.
Time Warner, geçtiğimiz hafta EarthLink ile kablolu şebekesini açmak üzere bir anlaşma imzaladı. Anlaşmanın şartları belirtilmezken, EarthLink`ten yapılan açıklamada medya şirketinin ilk sefer öne sürdüğünden daha yumuşak şartlar koyduğu belirtildi. AOL ve Time Warner, bedava bir ISS olan Juno Online services ile de benzer bir anlaşma imzaladılar. FTC`nin anlaşmanın onaylanıp onaylanmayacağı yönünde bir eğiliminin olmadığı ve taraflarla herhangi bir görüşmenin yapılmadığı bildirildi. Anlaşma FTC`den geçse bile, Federal İletişim Komisyonu`nda (FCC) incelemeye tabi tutulacak. FCC, Time Warner`ın yayın şebekesine giriş hakkı ve AOL`un hızlı mesaj piyasasındaki üstünlüğü de dahil olmak üzere birçok konunun açıklığa kavuşması yönünde fikir belirtmişti. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi