Antalya Limanı icra yoluyla satılacak

29.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Sümerbank Antalya Limanı`nı işleten Garipoğlu Şirketler Grubu`na bağlı Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği A.Ş`nin hisselerini icra kanalıyla satışa çıkaracak.

Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Hayrettin Akartuna, liman üzerinde karalama kampanyası yürütüldüğünü savunarak, bu nedenle şirketten 26 milyon dolar alacaklı olan Sümerbank`ın şirketin hisselerini satışa çıkardığını söyledi. Sümerbank`ın icra kanalıyla liman ve şirketin mali değerinin tespiti için bilirkişi saptadığını söyleyen Akartuna, bilirkişilerden birisi olarak Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği A.Ş`nin eski Genel Müdürü Gündüz Yalman`ın seçilmesini sorumsuzluk olarak değerlendirdi.

Liman ve şirketle ilgili tamamlanmak üzere olan bilirkişi raporu, yılbaşından sonra icra dairelerine verilecek. Bilirkişinin, limanın gerçek değerini ve şirketin yıllar itibarıyla nakit akım tablosunu çıkartacağı öğrenildi. Sümerbank`ın talebi üzerine Antalya 4. ve 7. icra daireleri, Garipoğlu Şirketler Grubu`na bağlı Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği A.Ş. ile Liman`ın gerçek değerinin tespiti için şirketin eski Genel Müdürü Gündüz Yalman ile Akdeniz Üniversitesi (A.Ü) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şanlı`yı görevlendirdi. Sümerbank Genel Müdürlüğü, Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği A.Ş`nin mali ve yönetim durumunun iyi olmaması nedeniyle, `Kayyum` atanması talebiyle ise Antalya Ticaret Mahkemesi tarafından reddedildi.(FİNANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi