Anayasa değişikliği teklifi bu hafta Meclis'te

05.12.2016 - 14:17 | Son Güncelleme :

Başbakan Yıldırım, "Anayasa değişiklik teklifi için MHP ile görüşmeler devam ediyor; teklifi bu hafta TBMM'ye sunacağız" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/tbmm_meclis_650_2.jpg

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemini içeren anayasa değişiklik teklifi için MHP ile temasları yürütmeye devam ettiklerini belirterek, teklifi olgunlaştırıp bu hafta TBMM'ye sunacaklarını söyledi.

AKP ile MHP, cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmeyeceği başkanlık sistemi üzerinde uzlaşma sağlamışlar, bunu öngören anayasa değişiklik teklifini bu hafta Meclis'e sunma kararı almışlardı.

Yıldırım, AKP'li milletvekilleriyle AKP Genel Merkezi'ndeki kahvaltı programının öncesinde gazetecilerin soruları üzerine, "Anayasa değişikliği için MHP ile görüşmeler devam ediyor, teklifi grup olarak verinceye kadar görüşmeler sürecek. Anayasa görüşmesinde pürüz olabilir, giderilir, gayet iyi gidiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, Perşembe günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşme sonrasında, "MHP ile çalışmalarımız belirli bir olgunluğa erişti" demişti.

Yıldırım, bugün MHP ile yürütülen müzakerelerdeki pürüz noktalarının hangileri olduğu yönündeki soru üzerine de, "Bunun içinde teknik konular da var. Onun dışında değişikliğin yürütme ve yasama ile ilişkilerinin düzenlenmesi konusunda da çalışıyoruz" dedi.

Reuters'ın AKP ve MHP'li yetkililere dayandırarak Cuma günü yayınladığı haberde, iki partinin fesih yetkisi ve cumhurbaşkanının soruşturulması konusunda yaşadıkları pürüzlerin aşılmasının beklendiği dile getirilmişti.

Haberin Devamı

Yıldırım, "Anayasa değişiklik teklifimizi bu hafta TBMM'ye sunacağız" ifadesini de kullandı.

AKP ve MHP arasında anayasa değişikliğiyle ilgili yürütülen müzakere sürecinde, AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'tan oluşan komisyon çalışmaları yürütürken, zaman zaman Yıldırım ve Bahçeli de görüşmeler yapıyor. 

 

 

Hisse Başarıyla eklendi