Anadolu Isuzu, “Turkuaz” ile Avrupa’ya İhracata Başlayacak

11.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


“Turkuaz”ı Isuzu’nun tüm dünyadaki distribütörleri ve ortaklarına tanıttıklarını söyleyen Anadolu Isuzu Genel Müdürü Kamil Eser, otobüsü en geç iki yıl içerisinde Avrupa Pazarına ihracat edeceklerini söyledi.


Anadolu Isuzu yeni otobüsü “Turkuaz” ile Avrupa’ya ihracata başlayacak. Sadece Türkiye’de üretilen Turkuaz”ın önümüzdeki günlerde Japonya’da Isuzu’nun tüm dünyadaki distribütörleri ve ortaklarına tanıtacaklarını söyleyenAnadolu Isuzu Genel Müdürü Kamil Esr, otobüsü en geç iki yıl içindeAvrupa pazarına ihraç edeceklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl 32 milyon dolar ihracatın bu yıl da aynı seviyelerde gerçekleştiğini söyleyen Eser, Şekerpınar’daki 230 bin metrekarelik alanda yılda 13 bin adet olan üretim kapasitesinin kademeli olarak 20 bine çıkarılmasını öngördüklerini ifade etti. Anadolu Isuzu’nun Japon Teknolojisi ve birikiminden yaralandığını ancak spesifik olarak Turkuaz’ı dizayn ve üretim aşamasında Türk tasarımcı ve mühendislerinin katkısınınbüyük olduğunubelirten Eser şöyle devam etti; “Bu araç Isuzu ürün gamında sadece Türkiye’de üretilmekte Aracı Japonya’da diğer Isuzu ve distribütör ve ortaklarının yöneticilerine tanıttık. Bu aracın nihai ihracat hedefi Avrupa’dır. Görünen o ki uzun bir süre talebi karşılamakta zorlanabiliriz. Ama sayısal bir şey söylemek için çok erken. Mevcut araçlarımızım üretimi devam ederken, Turkuaz farklı bir segmentte olacak. Özellikle turizm sektörüne hitap edecek bir araç. Önümüzdeki yıl programlar belli olunca üretim adetlerimiz ortaya çıkacak. Bayiler ve doğrudan aldığımız intibarlarla büyük bir talep olacağını öngörüyoruz.”


2 YIL SINIRSI GARANTİ;

Turkuaz’ın 21 veya 31 kişilik koltuk opsiyonlu, 4.5 metre küp bagaj hacmi bulunduğunu kaydeden Eser, otobüsün 46 beygirlik turbo motorla 2 yıl sınırsız kilometre garantisinin bulunduğuna dikkat çekti. 1999’da büyük çoğunluk otobüs olmak üzere 32 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydeden Eser şöyle devam etti; “İhracatımız Avrupa dışındaki K. Afrika, Ortadoğu ve Doğu Avrupa bölgelerindeki Romanya, Bulgaristan, Cezair gibi ülkelere yapıyoruz. Hatta Cezair’de en büyük Pazar payına sahibiz. Turkuaz’la Avrupa pazarına da gireceğiz. Japon ortağımız ihracatta bize kolaylık sağlıyor. Biz de Anadolu Isuzu olarak ihracat pazarlarını keşfediyoruz. Oralarda bize bağımlı bağımsız bayilik teşkilatları kurarak ihracatımızı yapıyoruz” (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi