Amerikan Federal Havacılık`dan, Olympıc Havayolları`a sert uyarı

20.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Amerikan Federal Sivil Havacılık İdaresi`nin (FAA) Yunanistan`ın devlete ait Olympic Havayolları`nın seyrüsefer güvenliğine ilişkin kredibilite derece


Amerikan Federal Sivil Havacılık İdaresi`nin (FAA) Yunanistan`ın devlete ait Olympic Havayolları`nın seyrüsefer güvenliğine ilişkin kredibilite derecesini düşürebileceği bildirildi. Yunan basınında yeralan haberlere göre, en erken bu hafta ilan edilmesi beklenen kredibilite puanının düşüş kararı halinde, Yunanistan, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı`nın (ICAO) asgari güvenlik standartlarına uyamayan ülkeler arasında yeralacak. Yunan basını, FAA`nın teftiş ekibinin, Olympic Havayolları`nda güvenlik kodlarının iyileştirilmesine yönelik tedbirleri yetersiz ve yavaş bulduğunu yazmakla birlikte, iddia edilen sorunların hususiyetlerine değinmedi.


FAA, ABD`ye uçak seferleri düzenleyen bütün ülkelerdeki havayollarını teftiş ediyor. FAA`nın Olympic Havayolları`nın seyrüsefer güvenliğine ilişkin kredibilite derecesini düşürmesi halinde, Olympic Havayolları ABD`deki New York ve Boston`a uçak seferleri düzenlemeye devam edebilmekle birlikte, uçakları sık kontrollere tabi tutulacak, ayrıca, uçak tarifeleri (uçuş zamanları) ya da uçakların yolcu ve kargo kapasiteleri değiştirilemeyecek. FAA`nın bu tür kısıtlamaları koyması, özelleştirilmeye çalışılan Olympic Havayolları`nı, potansiyel alıcılar için cazibesini azaltacak. Yunan hükümeti, borç yükü altındaki Olympic Havayolları`nın yüzde 65 hisse payını satmaya çabalıyor, ancak, hiçbir alıcı bulunamazsa, Olympic`in kapatılması gerekecek. İngiliz Havayolları British Airways (BA), Olympic Havayolları`ndan hisse payı alma planlarını rafa kaldırdı, fakat, BA`ya bağlı Speedwing Olympic Havayolları`nin işletmesini üstlendi. Olympic Havayolları`nın uçuş süresi güvenlik kayıtları iyi düzeyde, ancak, FAA, hava ve yer hizmetlerinin tümünü kapsamlı olarak, bir bütün halinde teftiş edip inceliyor. Atina`daki mevcut havalimanında, güvenlik tedbirlerinin gevşekliği ve pistlerde yetersiz ışıklandırma gibi eksikliklerden şikayet ediliyordu. Atina`daki yeni havalimanının Mart ayında hizmete açılması bekleniyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi