Amerika`nın ilk Bitcoin ATM`leri

19.02.2014 - 12:39 | Son Güncelleme :

Amerika`da ilk Bitcoin ATM`leri bu ay içerisinde kuruluyor

https://i.bigpara.com/i/55big/
Robocoin firması, ABD`de iki farklı bölgede Bitcoin ATM`lerini bu ay içerisinde faaliyete geçiriyor.

Yılın ilk haftasında, Tayvan hükümetinin sanal para birimi Bitcoin için ATM`lere izin vermediğini belirtmiştik. Daha sonrasında Robocoin firması, ATM kurmaya yönelik benzer çabaları diğer bazı ülkelerde de gerçekleştirmek için çalışmalar yapmıştı. Çin`de yasaklanan Bitcoin, daha sonrasında da geçtiğimiz haftalarda belirttiğimiz gibi Rusya`da da benzer şekilde yasaklanmıştı. pclabs.com.tr haberine göre; son olarak ortaya çıkan haberlerde verilen bilgiler, Robocoin`in bu ay içerisinde ABD`de ilk Bitcoin ATM`lerinin kurulumlarının gerçekleşeceğini belirtti. ATM`ler ilk etapta Washington eyaletinde bulunan Seattle`a ve Teksas`ta bulunan Austin`e kurulacak. Daha sonrasında ATM`lerin duruma göre farklı bölgelere de konumlandırılabileceği belirtiliyor.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Böylece, sanal para birimi ATM`leri üzerinden kullanıcılar Bitcoin alım / satımı gerçekleştirebilecek. Aynı zamanda Bitcoin`in dolar karşılığını ATM`ler üzerinden temin edebilecekler.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Robocoin firmasının bu iki bölgeden sonra Kanada`da da benzer şekilde ATM`ler kurmak istediği ve ardından da Avrupa`daki ülkelerde bu tarz çalışmalar yapmak istediği belirtiliyor.

Değeri her ne kadar değişken olsa da, son 12 ay içerisinde önemli bir oranda artış gösteren Bitcoin, şu an için 600 dolar ile 700 dolar arasında işlem görüyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi