Altınok, Fon`daki 8 Bankaya Patron

17.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Fon kapsamına daha önce alınan 8 banka için ortak yönetim kurulu atadı. 8 bankanın yönetim kurulu başkanlığına Hazine eski Müsteşarı, Koç Holding`ten emekli Tevfik Altınok getirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), dün açıkladığı ‘‘eylem planı’’yla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na (TMSF) daha önce alınan 8 banka için ortak yönetim kurulu oluşturdu. Bu bankaların Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi Hazine eski Müsteşarlarından, Koç Holding`ten geçtiğimiz aylarda emekli olan Tevfik Altınok`a verildi.

BDDK`nın dün akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, Fon`daki 8 bankanın ortak yönetim kurulu şöyle belirlendi: Tevfik Altınok, Prof. Çelik Kurdoğlu, Tanju Polatkan, Hasan Ulukanlı, Adlan Özen, Hasan Eken.

BDDK`nın açıklamasında, belirlenen ortak yönetiminin yanısıra, 8 bankanın genel müdürlerinin yönetim kurullarının yedinci üyesi olarak görev yapacağı belirtildi. Tevfik Altınok başkanlığındaki ‘‘ortak yönetim kurulu’’nun yöneteceği bankalar da şunlar:

Türk Ticaret Bankası (Türkbank), Bankekspres, İnterbank, Egebank, Esbank, Sümerbank, Yurtbank, Yaşarbank.

Ortak yönetimin Fon kapsamına sonradan alınan Etibank ile Bank Kapital`i kapsayıp kapsamayacağı konusu son dakikaya kadar tartışıldı. Tartışmalar sonrası, son iki banka, ortak yönetimin dışında tutuldu. BDDK`dan bir yetkili, ortak yönetimin gerekçesini, ‘‘Bankaların satış işlemlerinde sürat, etkinlik ve verimliliği sağlamak’’ şeklinde özetledi.

Tevfik Altınok da tıpkı Başkan Zekeriya Temizel, SPK Başkanlığı`na atanan Doğan Cansızlar ve Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp gibi Maliye müfettişi kökenli.

Altınok`a bağlanan bankalar

Türkbank, Bankekspres, İnterbank, Sümerbank, Egebank, Yurtbank, Esbank, Yaşarbank(HÜRRİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi