Altında ralli bekleniyor

21.08.2012 - 10:39 | Son Güncelleme :

Yatırımcılar yükselişin devamını bekliyor

https://i.bigpara.com/i/55big/altin_2.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/gold-altin.jpg">Ünlü yatırımcılar Soros ve Paulson`ın altın varlıklarını arttırmasının ardından yükselişe geçen altın fiyatlarındaki yükselişin sürmesi bekleniyor.

Ünlü yatırımcılar George Soros ve John Paulson`ın vadeli piyasada altın varlıklarını artırmasının ardından yükselişe geçen altın fiyatlarının üçüncü çeyrekte yükselişine devam edeceği öngörülüyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Son 12 aylık süreçte onsu 1,900 doları aşarak rekor kıran altın fiyatları, ikinci çeyrekte yüzde 5 oranında gerileyerek 2008 Eylül`den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

Bu yıl ağırlıklı olarak 1,600 dolar-1,700 dolar bandında sıkışan altın fiyatlarının tarihsel olarak bakıldığında üçüncü çeyrekte yükselişe geçtiği kaydedilirken Avrupa ve ABD`den gelebilecek parasal genişleme beklentileriyle birlikte altının yükselişini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Dünya Altın Konseyi Yatırımlar Bölümü Genel Müdürü Marcus Grubb, yılın ikinci yarısında altının yükselişine hız kazandıracak, ABD ve Avrupa`dan gelecek olası parasal genişleme beklentilerinin arttığını belirtti.

Yunanistan`ın Euro Bölgesi`nden çıkma olasılığına değinen Grubb, Aralık ayından önce Yunanistan`ın büyük ihtimalle birlikten çıkacağını ve söz konusu çıkışın altına yarayacağını belirtti. Yatırımcı talebinde artış görüleceğini ifade eden Grubb, altın fiyatlarında yükseliş belirttiklerinin altını çizdi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

 

Hisse Başarıyla eklendi