Altın yılın zirvesinde!

11.02.2014 - 09:36 | Son Güncelleme :

Altın, Çin`de alışların artmasının etkisi ile Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı

https://i.bigpara.com/i/55big/altin_16.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/altin_6.jpg" align="right">Altın, Çin`de alışların artmasının etkisi ile Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Altın, Çinli alıcıların alımlarını artırarak geçen yılki rekor tüketimlerini daha da genişletmeleri ve yatırımcıların Fed`in varlık alımlarını daha da düşüreceği değerlendirmesinde bulunmaları ile birlikte, Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Gümüş, platin ve palladyum da yükseldi.

Spot altınyüzde 1 yükselişle ons başına 1,287.81 dolar ile 18 Kasım`dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 13:03`te 1,283.05 dolara geldi. Altın yükselişini beşinci güne taşıdı ve yüzde 5.3 artış gerçekleştirdiği Ağustos ayından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemine yönlendi. Gümüş yüzde 0.5 yükselişle ons başına 20.1725 dolara ulaştı ve yükselişini sekizinci güne genişleterek Ağustos ayından bu yana en uzun süreli çıkış dönemini gerçekleştirdi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Şanghay piyasasınında spot kontratın işlem hacmi, dün Çin`de 2013 yılında altın talebinin yüzde 41 arttığını gösteren veri sonrası, dokuz ayın en yüksek seviyesine çıktı. Janet Yellen bugün, ABD`de istihdam artışının geçen hafta beklentilerin altında kalması ile birlikte, yemin ederek Fed Başkanlığı görevine başlamasının ardından, Kongre`de ilk konuşmasını yapacak. Dünyanın en büyük exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust`taki altın varlıkları, Ağustos ayından bu yana ilk kez iki güna rd arda yükseldikten sonra dört gündür değişmiyor.

Hangzhou`da Yongan Futures Co. analisti Yang Xi, Çinli alıcılar oldukça aktifti, ancak altın için uzun vadeli görünüm, Fed`in varlık alımlarını azaltmaya devam edeceği beklentisi ile birlikte aşağı yönlü kalmaya devam ediyor, dedi ve Altına destek, Fed`in varlık alımlarını daha da azaltması sonucu gelişen piyasalardan daha fazla sermaye çıkması durumunda, güvenli liman alımları şeklinde gelebilir yorumunda bulundu.

Altın bu yıl, gelişen piyasalardaki satış dalgasının güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artırması sonrası yüzde 6.4 yükseldi. Metaldeki yükseliş, Fed`in 29 Ocak`taki toplantısında, ekonomideki güçlenmeyle birlikte, aylık varlık alımlarını 10 milyar dolar daha düşürme kararı almasına karşın gerçekleşti.

 

Hisse Başarıyla eklendi