Altın yeniden yatırımcıların gözünden düşüyor

17.02.2015 - 06:50 | Son Güncelleme :

Altın, hedge fonlarının geri çekilmesi sonucu gözden düşüyor

https://i.bigpara.com/i/55big/altın1234.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/altın1234.jpg">

Altın yeniden yatırımcıların gözünden düşüyor.

ABD'de resmi verilere göre hedge fonları New York'taki vadeli ve opsiyon işlemlerindeki yükseliş beklentisi ile açılan net pozisyonlarını Kasım'dan bu yana en sert şekilde azalttı. Dolardaki yükseliş ve hisse senetlerindeki kazançlar altının alternatif varlık olarak talebini azaltıyor. New York'ta fiyatlar üç hafta üst üste gerileyerek, 2012'den bu yana ilk kazanç ayı olan Ocak'ın ardından seriyi sonlandırmıştı.

Bloomberght.com'un haberine göre; Altının fiyatını geçen ay yukarı çeken küresel büyümeye ilişkin endişeler, Yunanistan ile kreditörler arasındaki gerilimin azalması sonucu tersine dönüyor. Cuma günü açıklanan veriye göre Avrupa ekonomisi geçen yılın sonunda ivme kazandı. Dünya Altın Konseyi altın talebinin 2014'te Çin alımlarının azalması ile altın talebinin 5 yılın düşüğüne geldiğini açıkladı.

##$$ALTINWIDGET##$$

San Antonio'da bulunan USAA Precious Metals & Minerals Fund porföy yöneticisi Dan Denbow Altının son dönemdeki hareketi güçlenen dolardan kaynaklandı. Altın talebinin büyük bir kısmı Çin'den geliyor. Çin'deki sorun derinleşirse altın fiyatlarında ciddi etkisi olur diye konuştu.

ABD Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu'nun verilerine göre net uzun pozisyonlar 10 Şubat'ta sona eren haftada yüzde 17 azalarak, 133,964 oldu. Kısa pozisyonlar ise Aralık ortasından bu yana ilk kez yükseldi.

 

Hisse Başarıyla eklendi