Altın nereden besleniyor?

17.08.2012 - 09:22 | Son Güncelleme :

Yükselişinin üçüncü gününe hazırlanıyor...

https://i.bigpara.com/i/55big/altin-.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/altin_2.jpg">Altın, teşvik spekülasyonundan beslenmeyi sürdürürken kazancını üçüncü güne taşımaya hazırlanıyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ABD`den Çin`e hükümetlerin ekonomiyi teşviğe gidecekleri spekülasyonu ile haftalık kaybını geri alan altın, üst üste üçüncü günlük kazanca hazırlanıyor. Platin ise Güney Afrika`da grv yapan platin madeni işçilerinin üstüne ateş açılmasının ardından beş haftanın yükseğine çıktı.

Spot altının onsu yüzde 0.2 kadar yükselerek 1,618.05 dolar oldu ve Singapur`da yerel saatle 11.05`te pek fazla değişim göstermeyerek 1,615.20 dolardan alıcı buldu. Altın fiyatları bu hafta yüzde 0.3 aşağıda seyrediyor. New York Comex`teki aralık teslimli altının onsu ise pek fazla değişim göstermeyerek 1,618.60 dolar oldu.

ABD işsizlik başvuruları 11 ağustos sonlu hafta 2,000 kişi artışla 366,000 kişiye ulaşırken işsizlik ise 2009 şubatından beri yüzde 8`in üstünde seyrediyor. Çin Başbakanı Wen Jiabao ise 15 ağustos tarihinde yaptığı açıklamada para politikası operasyonu için ortam oluştuğunu açıklarken hükümetlerin ekonomilerini desteklemek adına adım atacaklarına dair spekülasyonlar da arttı.

Amerikan Merkez Bankası Fed`in Başkanı Ben S. Bernanke ayın sonunda Wyoming`deki Jackson Hole`da yapacağı konuşmada parasal opsiyonlardan bahsedebilir. Fed`in 2008 - haziran 2011 arasında iki tur gerçekleştirdiği parasal genişleme operasyonunda 2.3 milyar dolar tahvil alırken altın da yüzde 70 yükseliş kaydetti.

Lonmin Plc`nin Güney Afrika`daki platin madeninde greve giden işçilere polisin dün ateş açmasının ardından çok sayıda işçi hayatını kaybederken platin ise yüzde 3.3 yükseliş kaydetti. Spot platinin onsu 1,446 dolardan alıcı bulmadan önce yüzde 0.6 kadar yükselişle 10 temmuz tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,446 dolar oldu.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri 

 

Hisse Başarıyla eklendi