`Altın` için böyle tahmin yapılmadı!

27.03.2014 - 09:01 | Son Güncelleme :

West Shore Funds Portföy Yöneticisi James Rickards, altının onsunun önümüzdeki üç-beş yıl içinde 7.000-9.000 dolara ulaşacağını öngördü

https://i.bigpara.com/i/55big/altin_452.jpg

West Shore Funds Portföy Yöneticisi James Rickards, altının onsunun önümüzdeki üç-beş yıl içinde 7.000-9.000 dolara ulaşacağını öngördü.

Altın, Pazartesi günü bir ayın en düşüğüne geldi; fakat eğer West Shore Funds portföy yöneticisi James Rickards`ın tahmini doğru ise bu düşüş devede kulak kalıyor.

Rickards`a göre değerli metal önümüzdeki üç-beş yıl içinde 7.000-9.000 dolara ulaşacak.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Rickard Yahoo`ya yapmış olduğu açıklamasında altının beklenen yükselişinin nedenini hisse senedi piyasalarındaki olası çöküşe bağlıyor.

Rickards `Bu yeni bir balon olarak gözüküyor. Standart&Poor`s endeksi rekor yükseğinden sadece yüzde 2 daha aşağıdan işlem görüyor` şeklinde konuştu.

Rickards `Altının artışını aynı zamanda ülke kurlarına olan güvenin sarsılması da destekleyecek` diye ekledi.

FED Başkanı Janet Yellen`ın geçtiğimiz hafta FED`in faizleri beklenenden önce artırabileceği açıklamasıyla bazı yatırımcılar negatife dönmüş olabilir.

Vision Financial Markets`dan David Meger, `Faizlerin yükseldiği bu ortamda, insanlar altın tutmak istemiyor. Kırım endişeleri ortada dururken, yatırımcıların güvenli varlıklara atlamak için şiddettin kızıştığı bir ortam yok` değerlendirmesinde bulundu.

 

Hisse Başarıyla eklendi