Gram altın ne kadar oldu? Piyasa beklentisi ne?

27.02.2020 - 08:57 | Son Güncelleme :

Gram altın fiyatları yeni günde 326 lira seviyesinde hareket ederken; Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatları 534 liradan, cumhuriyet altını ise 2 bin 197 liradan alıcı buluyor. Uzmanlar, altın fiyatları için haber akışlarının kritik olacağını belirtiyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/altin(9).jpg

Gram altın fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 323 lirada hareket ederken, yeni güne 327 lira seviyesinden başladı. Altının gram fiyatı gün içerisinde en yüksek 327.50 lirayı görürken; saat 13.48 itibarıyla 326.69 lirada hareket etti. Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatları 534 liradan, cumhuriyet altını ise 2 bin 197 liradan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı da şu dakikalarda 1647 dolar seviyesinde hareket ediyor.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Analistler, Çin'deki koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının altının ons fiyatında sert dalgalanmalara sebep olduğunu söylerken; teknik açıdan altının onsunda 1.660 doların direnç, gram altında ise 320-333 lira bandının izlenmesi gerektiğini belirtti.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ BİTTİ Mİ?
Eda Karadağ - İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı

Küresel piyasalarda virüs endişesi sürüyor dolayısıyla risk iştahı zayıf. Bu tablo karşısında altında da temkinli bir görünüm var. Ons altın bu hafta 1690 dolar sınırına doğru dayanmasının ardından yerini satışlara bıraktı. Ancak bu durum kalıcı bir görünümü desteklemiyor. Güvenli limanlara olan talebin canlı kaldığını ve bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum.

Virüste aşı ile ilgili açıklamalar geliyor, çalışmaların yapıldığına dair söylemler bulunuyor. Tabii bu durum netlik kazanana kadar piyasaların rahatlamasını beklemem. Kısacası virüsün Çin dışında diğer ülkelere de her geçen gün yayılmaya devam etmesi endişeyi arttırdığı için risk iştahının toparlanmakta bir süre daha zorlanması muhtemel.

Haberin Devamı

Dolayısıyla altın için çok fazla lafı uzatmaya gerek yok. Teknik olarak, altında 1645 dolar seviyesinin altındaki performans aşağı yönlü seyrin sürmesi adına önemli. Ancak altının tam olarak rahatlaması içinse 1600 dolar altı kapanışların görülmesinde fayda var. Bunu görmedikçe altında kalıcı bir düşüşten bahsetmeyebilirim. Yukarıda ise 1675-1685 dolar direnç alanı takip edilmeli. Şimdilik temkinliyiz ancak ani bir haber özellikle olumsuz bir haber altının yükselişine neden olabilir.

Gram altın içinde mevcutta pozisyonlar bekleyebilir. İlave alımlar için 325 liranın üzeri değerlendirilebilir. Hem dolar hem ons altındaki hareketlilik bir süre daha gram altındaki düşüşü de zorlaştıracak gibi duruyor.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi