`Altın`da seyir dalgalı!

05.08.2013 - 14:24 | Son Güncelleme :

Altın Londra`da kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/altin-4.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349altin2.jpg">Altın bu yıl, ABD merkez bankasının teşvikleri azaltabileceği beklentisi ile yüzde 22 düştü ve 12 yıl süren yükselişine son vermeye hazırlanıyor.

Fed geçen hafta yaptığı açıklamada, aylık 85 milyar dolar olan tahvil alımlarına devam edeceğini kaydetti ve sürekli düşük enflasyonun ekonomik genişlemeye zarar vereceğine dikkat çekti. Hedge fonları, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, altında yükseliş beklentisi ile aldıkları pozisyonları geçen hafta azalttı ve böylelikle bu veri son altı haftada ilk kez aşağı yönde hareket etti.

New York`ta Morgan Stanley analisti Adam Longson, bugünkü raporunda, Altının, piyasada yön konusunda bir fikir birliği oluşmadığı dikkate alındığında, her iki yönde de kırma hareketi yapmasını beklemek için fazla bir neden yok, dedi ve Metal, Fed varlık alım programına ilişkin daha net işaretler verene kadar, 1,200 dolar ile 1,350 dolar arasında işlem görebilir değerlendirmesinde bulundu.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Spot altın, gün içinde yüzde 0.7 kadar yükselip yüzde 0.1 kadar düştükten sonra, önceki kapanışına göre fazla değişmeyerek, Londra saati ile 11:10`da, ons başına 1,311.92 dolarda kaldı. Aralık vadeli altın kontratları da, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyerek ons başına 1,311 dolar yakınlarında seyretti.

Bloomberg`in geçen ay düzenlediği ankete katılan ekonomistlerin yüzde 54`ü, ABD merkez bankasının Eylül ayında tahvil alımlarını azaltacağı tahmininde bulundu. Geçen haftaki toplantıda tahvil alımlarının devam etmesi kararını destekleyen St. Louis Fed Başkanı James Bullard, 2 Ağustos`ta yaptığı açıklamada, politika yapıcıların, teşvikleri azaltmadan önce, istihdam piyasası ve ekonomide güçlenme işaretini görmek için beklemesi gerektiğini söyledi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, para yöneticileri, net uzun dolar pozisyonlarını, 30 Temmuz itibariyle, yüzde 6.5 azaltarak 65,517 kontrata düşürdü ve böylece yükseliş beklentilerine göre açılan pozisyon sayısı son beş haftada ilk kez düştü. Kısa pozisyon, diğer bir söylemle, fiyatların düşeceği beklentisi ile açılan pozisyon sayısı ise yüzde 6.8 ile son altı haftanın en hızlı yükselişini gösterdi.

Spot gümüş Londra`da, yüzde 0.1 düşerek ons başına 19.8815 dolara indi. Platin yüzde 0.5 yükselişle ons başına 1,453.55 dolara ve palladyum yüzde 0.2 kazançla ons başına 731.45 dolara çıktı.

 

Hisse Başarıyla eklendi