Altın Bernanke`yi bekliyor

28.08.2012 - 11:00 | Son Güncelleme :

Fed Başkanı Bernanke`nin açıklamalarına kilitlenen altın, bazı yatırımcıların kar satışlarına gitmesi ile geriliyor

https://i.bigpara.com/i/55big/altin_2.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/altin328x200.jpg">Fed Başkanı Bernanke`nin açıklamalarına kilitlenen altın, bazı yatırımcıların kar satışlarına gitmesi ile geriliyor

Yatırım varlıklarının rekorunu genişletiyor olmasına rağmen Amerikan Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke`nin bu haftaki konuşmasında parasal genişlemeye dair vaadde bulunmayacağı spekülasyonu ve bazı yatırımcıların kar satışlarına gitmesi ile altın düşüyor.

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

HİSSE FİYATLARINA ANLIK ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Spot altının onsu yüzde 0.4 kadar düşüşle 1,657.50 dolara geriledi ve Singapur`da yerel saatle 14.24`te 1,660.40 dolar oldu. Fed`den daha fazla teşvik geleceği umudu ile fiyatlar dün 13 nisan tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,676.90 dolara ulaşmıştı.

JPMorgan Chase & Co. ve High Frequency Economics`e göre Bernanke 31 Ağustos tarihinde Wyoming Jackson Hole`da gerçekleştireceği konuşmasında parasal genişlemenin yakın olduğuna dair bir işaret vermeyecek.

Sidney`deki Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, konuyla ilgili “Piyasalar şu an `Maalesef kapalıyız, bekleyim ve görelim` diyorlar" yorumunda bulundu.

Piyasaların Amerikan Merkez Bankası`nın Jackson Hole Zirvesi`ni dört gözle beklemelerinin sebebi QE`nin 2010 yılında burada açıklanmış olması. Fed Açık Piyasa Komitesi`nin son toplantısının tutanaklarına bakıldığında birçok politika yapıcının ekonominin sıçramasına destek olmak amacı ile yeni teşviklere göz kırpıyor oldukları ortaya çıkıyor. Komitenin önümüzde toplantısına 12 eylül tarihinde başlaması bekleniyor.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri
 

Hisse Başarıyla eklendi