Altın 1000 doları zorluyor

18.07.2008 - 14:10 | Son Güncelleme :

Yatırımcıların finans piyasalarındaki çalkantıdan kaçarak güvenli liman arayışına girmeleri altını yine gözde yatırım aracı haline getirdi

https://i.bigpara.com/i/55big/349altin2.jpg
Yatırımcıların finans piyasalarındaki çalkantıdan kaçarak <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/altin.gif" align="right" vspace="5">güvenli    liman arayışına girmeleri altını yine gözde yatırım aracı haline getirdi.

REFERANS

Salı günü son dört ayın en yüksek değeri olan 987.75 doları gören altının ons fiyatının rekor olan 1000 dolara yeniden ulaşabileceği belirtiliyor.

Hisse senedi piyasaları son 21 ayın en düşük seviyesinde syrediyor. Bunun yanında enerji ve gıda fiyatlarının da yükseldiği bu dönemde ABD dolarındaki zayıflığın sürmesi yatırımcıyı sağlam yatırım araçlarına doğru itiyor.

Ay sonunda rekor

Mitsubishi analistlerinden Tom Kendall, Reuters`a yaptığı açıklamada, Hisse senedi yatırımcıları mutlu değil, riskten kaçınma artıyor. Sanırım altın bu ay sonunda yüksek ihtimalle 1000 dolar seviyesine ulaşacak diye konuştu. Yatırım bankası UBS de gelecek ay altın fiyatlarının 1000 doları bulacağını tahmin ediyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi