Almanlar`dan Adapazarı`na Yatırım

05.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-HT Troplast AG Firması, 3. OSB`da PVC Profil Fabrikası Kuracak -Vali Kıraç; İlimize Yatırım Yapmak İsteyen Bütün Kuruluşlara Kapımız Açık

ADAPAZARI (A.A) - 05.12.2000 - Almanya`nın HT Troplast AG firmasının, Adapazarı`nda PVC profil fabrikasi kuracağı bildirildi. HT Troplast AG Genel Müdürü Dr. Ekkenort Liefke, Sakarya Valisi Cahit Kıraç`ı makamında ziyaret ederek, Adapazarı`na kurmayı planladıkları fabrika hakkında bilgi verip, uygun yer bulunması konusunda yardım istedi. Vali Kıraç, Alman firmasına yer konusunda her türlü kolaylığın sağlanacağını beliterek, en uygun yerin 3. Organize Sanayi Bölgesi olduğunu söyledi. Yeni yatırımların, deprem yaralarının sarılması açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Kıraç, `İlimize yatırım yapmak isteyen bütün kuruluşlara kapımız açık dedi.

HT Troplast AG`nin, Avrupa`nın en büyük PVC profil imalat fabrikalarından biri olduğunuifade eden Vali Kıraç, fabrikanın hizmete girmesiyle bu sektörde büyük bir rekabet yaşanacağını da dikkati cekti. Genel Müdürü Dr. Liefke de, Türkiye`ye, özellikle de deprem bölgesine çok büyük önem verdiklerini belirterek, pencere ve kapı konusnda dünyanın en iyileri arısında yer aldıklarını söyledi. Türkiye`de bu sektörde çok gelişmiş 2-3 firma bulunduğunu belirten Dr. Liefke, fabrika tamamlandığında 6 ila 10 bin arasında işletmeye başbayilik ve alt bayilik vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Vali Kıraç, ziyaretin sonunda Dr. Liefke ve beraberindeki Türkiye`de kurulacak fabrikanın Genel Müdürü Drefmar Verler ve firmanın Türkiye sorumlusu Eftal Zeran`a, Valilik tarafından hazırlanan Sakarya ve Deprem adlı kitap sundu.
 

Hisse Başarıyla eklendi