Alman Deutsche Bank İle Türkmenistan İşbirliği

01.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

AŞKABAT (A.A) - 01.11.2000 - Alman Deutsche Bank ile Türkmenistan arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Türkmenistan Cumhurbaşkanı Saparmurat Türkmenbaşı, Deutsche Bank Yönetim Kurulu Üyesi Tessenfon Heydebrek başkanlığındaki Alman heyetini kabul etti. Ülkesinde ekonomik alanda hayata geçirilmesi planlanan projeler ile petrol, doğalgaz ve tarım alanındaki projelerle ilgili Avrupalı yatırımcılara bilgi veren Türkmenbaşı, ülke topraklarında ekonomik alanda yatırım yapılacak imkanların çok olduğunu ve bu yönde yatırım yapılması gerektiğini ileri sürdü.

Heydebrek de Türkmenistan`da yürürlüğe giren ``10 yıllık Ekonomik Kalkınma Planı``nın hayata geçirilceğine tam inandığını ve Alman bankasının Türkmenistan ile işbirliğini devam ettirmek istediğini belirtti. Her iki taraf da, Türkmenistan ile Deutsche Bank arasında 1996 yılında varılan işbirliği anlaşmasının tam olarak yerine getirildiği ve tatmin edici olduğu kaydedildi. Daha sonra Deutsche Bank ve Türkmenistan hükümeti arasında yapılacak işbirliği anlaşması imzalandı.

Yapılan anlaşmada, teknik malzemelerin verilmesi yanı sıra, petrol ve doğalgaz alanında yapılacak yatırımlar için kredi sağlanacak. Deutsche Bank ayrıca, Türkmenistan Dış Ekonomi Bankası`na, Türkmen yatırımcılarına ve Türkmen bankalarında çalışacak uzman personellerin yetiştirilmesi için de kredi sağlanacak.
 

Hisse Başarıyla eklendi