Alkim Kağıt Halka Açıldı

29.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



ALKİM KAĞIT: Alkim Kağıt’ın yüzde 20’si ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak sermaye artırım yolu ile halka açıldı. İş Yatırım Menkul Değerler liderliğinde halka açılan Alkim Kağıt hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Kora, 11.2 trilyon lira tutarındaki toplam sermayenin halka arz sonrasında 14 trilyon liraya çıkacağını söyledi. Kora, halka arzdan elde edilecek gelir ile ilgili şunları söyledi:
“Halka arzdan elde edilecek gelir ile 2001 yılında kapasiteyi yıllık 55 bin tondan 80 bin tona çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca 8 MW/saat gücünde bir elektrik santrali kurarak tüm tesislerimizin elektrik ve buhar ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz.” Alkim Kağıt’ın iki yıl gibi kısa bir süre önce kurulması nedeni ile teknolojik yönden modern proses ve kontrol sistemlerine sahip olduğunu belirten Kora, “Alkim Kağıt’ta hammadde hazırlamadan üretime, paketlemeden sevkiyata kadar tüm bölümlerde işlemler bilgisayar kontrol sistemleri ile yürütülüyor. Alkim Kağıt bugün üretim ve converting proseslerinde kullanılan teknoloji bakımından dünyada kurulu bir çok tesisten daha gelişmiş durumda” dedi.
Ayrıca 3 milyon dolarlık yatırım ve yüzde 100 biyoloik arıtma tesisleri ile çevre korumasına önem verdiklerini belirten Kora, Alkim Kağıt tesislerinde arıtılan suyun geri kazanılarak üretimde kullanıldığını sözlerine ekledi. (EKONOMİST)

 

Hisse Başarıyla eklendi