ALKİM KAĞIT: Arz Geliriyle Yatırım Yapacak

29.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




Türkiye’nin önemli ofset, kuşe, fotokopi kağıdı üreticilerinden Alkim Kağıt halka açıldı. 26-27 Ekim tarihlerinde talep toplayan şirketin sermayesi 11.2 trilyon liradan, 14 trilyon liraya yükseltilerek yüzde 20’si halka arz edildi. Rüçhan hakları kısıtlanarak yapılan arzda hisselerin birimi fiyatı ise 3 bin 350 lira oldu. Halka arzı, İş Yatırım Menkul Değerler liderliğinde, 14 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum yaptı.

Halka arzdan elde edilen gelirle 2001 yılında, yıllık kapasitesini 55 bin tontan 80 bin tona çıkaracaklarını söyleyen Alkim Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Kora, ayrıca 8 megavat/saat gücünde bir elektrik santrali kurarak, tesislerin tüm elektrik ve buhar ihtiyacını karşılayacaklarını belirtiyor. Alkim Kağıt’ta, hammadde hazırlamadan üretime, paketlemeden sevkiyata kadar tüm bölümlerde işlemler bilgisayar kontrol sistemleri ile yürütülüyor.

Kora, üretim ve ‘converting’ proseslerinde kullanılan teknoloji bakımından dünyadaki birçok tesisten daha gelişmiş durumda bulunduklarını iddia ediyor. 3 milyon dolarlık yatırım ve yüzde 100 biyolojik arıtma tesisleri ile, çevre korumaya önem veren Alkim Kağıt tesislerinde artırılan su, geri kazanılarak üretimde kullanılıyor.

Koray, 1999 yılında Türkiye ofset kağıt üretiminin yüzde 17’sini, ihracatının ise yüzde 45’ini Alkim Kağıt’ın gerçekleştirdiğini söylüyor.(PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi