`Alfa, Migros`u satın alabilir`

11.09.2007 - 13:31 | Son Güncelleme :

Koç Grubu`nun satmayı planladığı Migrosmarketler zincirini Turkcell`in ortaklarından Rus Alfa Grubu`nun satınalabileceği belirtildi

https://i.bigpara.com/i/55big/migros111.jpg
Koç Grubu`nun satmayı planladığı Migrosmarketler zincirini <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/migros21.jpg" align="right" vspace="5">Turkcell`in ortaklarından Rus Alfa Grubu`nun satınalabileceği belirtildi.

AA

Rus RBC Daily gazetesinin bugün “Alfa, Migros`u Satın Alabilir”başlığıyla manşetten duyurduğu haberde, Migros`a, Sabancı-Carrefourortaklığının da talip olduğu hatırlatıldı.

Alfa Grubu`nun Migros için görüşmeleri sürdürdüğünün belirtildiği gazetehaberinde, “Migros`un yüzde 50 hissesinin bulunduğu Rusya`dakiRamstore`ları da kimin alacağı konusunda tahminler yürütülürken, AlfaGrubu Migros için görüşmelerini sürdürüyor. Ancak, şu anda Migros içinistenen 1,5 milyar dolar Alfa için de çok büyük para. Hem Alfa hem Koçbu konuda şu ana kadar yorum yapmaktan kaçındılar” denildi.

Gazete, Rus gözlemcilerin, Alfa`nın büyük ihtimalle satın alacağınısöylediğini belirterek, haberde şu bilgilere yer verdi:

“Migros, Rus şirketinin Türkiye`de gözlemlediği üçüncü şirketoldu. 2005 yılında Alfa Grup Türkiye`nin Turkcell şirketinin yüzde13.8`ini 1.6 milyar dolara satın aldı. Bunun yanı sıra, Alfa Grubu`nabağlı olarak çalışan A1 şirketi, yıllık ticaret hacmi 39.1 milyon dolarolan AFM Uluslararası Film Prodüksiyon şirketini satın almak için önanlaşma imzaladı. Ancak yorumcular, Migros`un Alfa için büyük bir aktifolduğunu vurguladılar. Şu anda pazar fiyatı 2.5 milyar dolar olanMigros`un hisse senetlerinin kontrol paketinin fiyatı 1.5 milyar dolarakadar yükselebilir.”
 

Hisse Başarıyla eklendi