Akyıl: Beni Karlıdağ yaktı

13.09.2002 - 09:30 | Son Güncelleme :


Trilyonluk borsa operasyonunda adı geçen Devrim Akyıl, birlikte hareket ettikleri Bahadır Karlıdağ`ın gazabına uğradığını iddia etti


Eczacıbaşı Yatırım ve İntema hisselerinde iki borsacının 9 aracı kurum kullanılarak sürdürdüğü operasyon pahalıya patladı. Borsa oyuncusu Bahadır Karlıdağ ve Devrim Akyıl`ın ortak başlattıkları operasyon tam 2 trilyonluk zararla sona erdi. Mali polisin incelemeye aldığı olayda taraflardan Devrim Akyıl, SABAH`a yaptığı açıklamada borsanın büyük oyuncularından Bahadır Karlıdağ`ı suçladı.

Piyasanın serbest borsacılarından biri olarak bilinen Devrim Akyıl daha çok derinliği olmayan sığ kağıtlarda yaptığı operasyonlarla tanınnıyor. Eczacıbaşı Yatırım ve İntema üzerinde gerçekleştirilen operasyonda Bülent Karlıdağ`dan gelen teklif üzerine yer aldığını söyleyen Akyıl, trilyonluk operasyonu şöyle anlattı:

Bir gün Bahadır Karlıdağ gelip bana ` Bende Eczacıbaşı ve İntema var. Gel bu tahtayı yapalım` dedi. Bunun üzerine çeşitli aracı kuruluşları kullanarak, mal almaya başladık. Aslında hisseleri açığa alıyordum. Aracı kurumlardan kredi kullandım. Ancak belli bir süre sonra her alışımıza satış gelmeye başladı. Ben de açıp Karlıdağ`a bu malın nereden geldiğini sordum. Karlıdağ bana, `merak etme bu dışarıda kalan hisseler` diyordu. Sonra birden aracı kuruluşlar hisseleri satmaya başladı. Bahadır Karlıdağ, aracı kurumları arayıp `bu adamın elinde mal patladı, satın size paranızı ödeyemez` diyormuş. Bana büyük kazık attı.`

Akyıl, elinde 7 trilyon liralık hisse senedi kaldığını belirterek, `Bunun bir kısmı satıldı. Bir kısmı halen duruyor. Şu an 2 trilyon açık var` diye konuştu. Akyıl arabasını ve ortaklığı bulunan restorandaki hissesini sattığını söyledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi